Sağlık
Giriş Tarihi : 19-09-2022 11:27

Soğuk Lipoliz Nedir, Nasıl Yapılır?

Soğuk Lipoliz Nedir, Nasıl Yapılır?

Soğuk lipoliz uygulaması temel olarak bir yağ dondurma işlemidir. Bu prosedürde yağ hücreleri belli derecelere kadar soğutulur. Uygulama esnasında diğer dokulara bir zarar verilmez. Böylece vücuttaki istenmeyen yağ tabakasının vücuttan atılması sağlanır. Genel olarak kilo vermek için diyet ve egzersiz programlarından olumlu sonuçlar alamayan kişilerin başvurduğu bir yöntem olan soğuk lipoliz, oldukça rağbet gören bir uygulamadır. Teknoloji ile beraber kısa süre içerisinde deri altında yer alan yağ hücreleri hedef alınarak söz konusu olan hücreler dondurulur. Soğuk lipoliz uygulaması ile kişi 3 ay içerisinde yaklaşık olarak ideal bir vücut formuna ulaşabilir. Bu uygulama ortalama 45 dakika ile 1 saat arasında değişkenlik göstermektedir.

Soğuk Lipoliz Uygulamasının Zararları Nelerdir?

Soğuk lipoliz işleminin zararları kısaca şunlardır:

  • Soğutulan bölgede uyuşma,
  • Ağrı,
  • Kızarıklık,
  • Morarma,
  • Kramp da görülebilen etkiler arasında yer alır. Ancak bu etkiler kısa bir süre içerisinde geçecektir.

Oldukça güvenilir bir uygulama olan soğuk lipoliz işleminin iyileşme süreci de oldukça kolay bir şekilde geçecektir. Bölgesel incelme tedavisi alındığı zaman hedeflenen bölgeye aplikatör ve ped uygulaması yapılır. Tedavi gören kişiler ise kısa bir süre için rahatsızlık ve ağrı hissedebilir. Aynı zamanda uygulama sırasında herhangi bir ağrı ve acı söz konusu değildir. Soğuk lipoliz tedavisinde liposakşın uygulaması gibi cerrahi müdahaleye ihtiyaç yoktur. Tedavinin ardından kişilerin vücudunda 2 – 8 cm arasında bir incelme görülür. Aynı zamanda yağ birikimlerinin % 20 – 40 oranında azaldığı da tespit edilmiştir.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Kimlere Yapılmaktadır?

Soğuk lipoliz işleminin uygulanacağı kişiler genel olarak yağlanma problemi olan, egzersiz ve diyet uygulamasına rağmen sonuç alamayan kişilerdir. Lenf drenaj olarak isimlendirilen yöntem ile bozulan yağlar, kolay bir şekilde vücuttan atılır. Bundan dolayı vücudun ani değişikliğini kaldıramayacak olan kişileri bu uygulama yapılmaz. Aynı zamanda hamilelere, raynaudsendromuna sahip olan kişilere, kalp pili olan kişilere, kriyoglobulinemi hastalarına, diyabete sahip olan kişilere, kan dolaşım bozuklukları olan kişilere ve 18 yaşından küçüklere bu uygulama yapılmamaktadır. Soğuk lipoliz işleminin etkisi, kısa bir süre içerisinde kendini göstermektedir. Tedaviden yaklaşık olarak 2 hafta sonrasında hastanın vücudunda değişiklikler görülebilir seviyede değişir. Bunun yanı sıra üçüncü ayın sonunda tedavinin en verimli sonuçları ile karşılaşılmaktadır.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Sonrası Süreç Nasıldır?

Soğuk lipoliz işlemi sonrasında hastaya herhangi bir cerrahi işlem uygulanmadığından günlük rutine hemen dönüş yapılabilmektedir. Birkaç günlük yan etkilerin ardından kişi normal hayatına geri dönüş yapar. Soğuk lipoliz uygulamasının ağrısız ve acısız bir şekilde oldukça etkili bir işlem olduğu unutulmamalıdır. Soğuk lipoliz uygulaması alan kişinin bölgesel incelmesi bittiği zaman spor ve diyet programları uygulamasına gerek duyulmaz. Ancak form tutmak için spor ve diyet tavsiye edilir.

Hakkı DUMANHakkı DUMAN

Hakkı DUMAN