Tanıtım Yazıları
Giriş Tarihi : 31-10-2022 14:59

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere Çalışma Vizesi nedir, İngiltere Çalışma Vizesi nasıl alınır, İngiltere Çalışma Vizesi için gerekli evraklar nelerdir, İngiltere Çalışma Vizesi başvuru sürecinde nelere dikkat edilmelidir, İngiltere Çalışma Vizesi başvuru ücreti neye göre belirlenmektedir gibi aklınıza gelen birçok sorunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

İngiltere Çalışma Vizesi başvuru sürecinde nelere dikkat edilmelidir?

İngiltere çalışma vizesi, son zamanlarda oldukça fazla başvurulan bir vize türü olmaktadır. Her yıl binlerce kişi farklı amaçlarla İngiltere’ye girmekte ve vize başvurusunda bulunmaktadır. Yurtdışında çalışmanın artık günümüz global dünyasında kolaylaşması ile her yıl İngiltere’de çalışmak isteyen kişi sayısı da artmaktadır. İngiltere Çalışma Vizesi başvuru sürecinde istenen bazı belgeler olacaktır. İngiltere Çalışma Vizesi sektöre ve farklı birkaç kritere göre kategorilere ayrılmaktadır. İngiltere Çalışma Vizesi başvurusu için gerekli belgeler; pasaport, varsa tüm eski pasaportlar, kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası poliçesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, biyometrik fotoğraf, vize başvuru formu, maaş bordrosu, görev belgesi, sgk işe giriş bildirgesi, banka hesap cüzdanı, işyeri faaliyet belgesi, varsa son 3 yıla ait Schengen vizesi fotokopileri, varsa davetiye, ek gelir belgeleri, konaklama ve ulaşım rezervasyonlarını gösteren belgelerdir.

İngiltere çalışma vizesi ücretleri de türlerine göre farklılık göstermektedir. Tier 1 vizesi harç ücreti 1021 Euro, Tier 2 vizesi harç ücreti 610 Euro, Tier 4 vizesi harç ücreti 348 Euro, Tier 5 vizesi harç ücreti 244 Euro şeklindedir. Vize başvuruları direkt konsoloslukta değil de vize danışmanlık firmaları aracılığı ile yapılacaksa bu belirtilen bedellere ek olarak hizmet bedeli de aracı kuruma ödenecektir.

İngiltere Çalışma Vizesi türleri nelerdir?

İngiltere’de çalışabilmek için başvurulması gereken Çalışma Vizesi 4 kategoriye ayrılmaktadır. Tier 1, Tier 2, Tier 4, Tier 5 şeklindedir. Her bir çalışma vizesi türü kendi içinde de alt gruplara ayrılabilmektedir. Tier1 5 alt gruba ayrılmaktadır. Tier 1 genel vizesi, Tier 1 girişimci vizesi, Tier 1 yatırımcı vizesi, Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi, Tier 1olağanüstü yetenekliler vizesi bu alt grupları oluşturmaktadır. Tier 2 vizesi, sponsorluk sertifikası ile yapılan bir vize başvurusudur. Tier 4 ise lisans, yüksek lisans, doktor gibi uzun süreli eğitim programlarına yapılan başvuruları içermektedir ve 2 alt gruba ayrılmaktadır. Tier 4 genel ve Tier 4 çocuk şeklindedir. Tier 5 vizesi de İngiltere’de gönüllü olarak çalışmak isteyen kişilerin yapması gereke başvuruyu belirtmektedir. Tier 5, geçici çalışma vizesi adı ile de anılmaktadır.

İngiltere Çalışma Vizesi bir türü olan Tier 2 vizesi için özel bir puanlama sistemi ile çalışmaktadır. Toplamda 70 puanın toplanması ile vize başvurusu sonucu belirlenebilecektir. İngiltere bu puanlama sistemi ile yüksek kaliteli göçmenleri ülkesine kabul etmeyi hedeflemektedir. Bu puanlama sistemindeki kriterler; yıllık maaş geliri, dil yeterlilik durumu, maddi yeterlilik ve lisanslı şirket sponsorluğu gibi durumlardır. Bu durumlar gerekli belgelerle ispatlanabildiğince puanlar toplanmaya başlanabilecektir. Örneğin; maddi yeterlilik 10 puan değerindedir. Lisanslı şirketten COS belgesi varsa 30 puan getirmektedir. Maaş seviyesi 20 puan, kabul mektubu 30 puan şeklinde bir puan tablosu mevcuttur.

Hakkı DUMANHakkı DUMAN

Hakkı DUMAN