Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 10-04-2023 18:23

Karali Çay'a Avrupa Kalite Ödülü

İngiltere'nin başkenti Londra'da 18. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi'ndeki yerini alan Karali Çay, Avrupa Kalite Ödülü'ne layık görüldü.

Karali Çay'a Avrupa Kalite Ödülü

Lobin International tarafından düzenlenen Avrupa Kalite Zirvesi ve Ödül Töreni'nde Karali Çay, Avrupa Kalite Ödülüne layık görüldü. Kalite Zirvesi'ne katılım sağlayan Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali yaptığı konuşmada, geçmişten bugüne nihai tüketici taleplerini dikkate alarak memnuniyet odaklı ilerlediklerini ve kaliteden taviz vermeden üretim sağladıklarını vurguladı. 1980 yılında Rize Ticaret Odasına kaydını yaptırarak ticari faaliyetlerine başladıklarını anlatan Karali, 1993 yılında kurulan Karali Çay A.Ş. olarak çay sektöründe yatırımlarını yaparak büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Avrupa'da yaptıkları Ar-Ge çalışmaları sayesinde organik ürünlere duyulan ihtiyacı tespit ettiklerini ifade eden Karali; "2005 yılında Türkiye'de organik tarım sertifikasına sahip ilk organik çay üretimini gerçekleştiren şirket olarak, ürünlerini nihai tüketicilerin beğenisine sunduk. Çay dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek. Türkiye'nin çay üretim kalite standardına bakıldığında; diğer çay üreticisi ülkelerinden ayıran özelliği, Rize başta olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi iklimin koşullarına bağlı olarak kışın çay bahçelerine kar yağdığından bitki üzerinde haşere oluşmadığını ve kimyasal ilaçlara maruz kalmadığı görülüyor. 2015 yılı sonrası yeşil çay Ar-Ge çalışmalarını başlatarak, 2020 yılında yeşil çay üreterek paketleyip satışa sunduk. 2021'de ise Türkiye'de ilk organik yeşil çayı üreterek nihai tüketicilerin beğenisine sunduk" dedi.

"Karali Grup olarak Ateşe Makine markalı endüstriyel çay kazanları üretmekteyiz."

Karali Grup olarak geliştirdikleri akıllı yazılım sayesinde Ateşe Makine markalı endüstriyel çay kazanları ürettiklerini anlatan Karali, "Muadili olmayan ürünlerimiz akıllı yazılım ile su, elektrik, gaz kontrolü sağlanmakta ve nihai tüketiciye enerjiden yüzde elli tasarruf sunarak "kazandıran kazan" sloganımızı doğrulamaktadır. 2023 yılında da ihracatı artırabilmek için yurtdışı faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 2022 ve 2023 yıllarında paketleme makinelerine yatırım yapmış bulunmaktayız ve ihracatımızı gerçekleştirebilmek için hedeflerimize yürümekteyiz."

AdminAdmin