Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 12-03-2024 18:36

İL BAŞKANI AYAR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İL BAŞKANI AYAR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

İl Başkanı Ayar mesajında şu ifadelere yer verdi;” Bugün İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıl dönümünü kutlamaktayız. İstiklal mücadelemizin en çetin dönemlerinde bu destansı marşı ulusumuza kazandıran eşsiz bir hatip ve dava adamı olan mütefekkir şair Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin milli duygularını alevlendirerek, ulusumuzun ortak sesi olarak kaleme aldığı İstiklal Marşımız için Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın’ diyerek o çetin dönemde yaşanılanları bizlere özetlemiştir. İstiklal Marşımızın arkasında küllerinden yeniden doğan milletimizin varoluş hikâyesi vardır. Çok zor şartlar altında, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ şiarıyla mücadele vererek, bizlere bu toprakları vatan kılan tüm şühedayı rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Vatan, millet, bayrak sevgisiyle yoğrulan bu destansı marş milletimizin kutsal değerlerine göz dikenlere karşı verdiği mücadelenin tezahürüdür. Mehmet Akif’in ‘Bastığın yerleri toprak diyerek, geçme tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsan da, bu cennet vatanı’ dizelerinden hareketle her metre karesi şehit kanıyla sulanmış, bin bir güçlüklerle bize emanet bırakılmış bu kadim coğrafyayı bizlerde muhafaza ve müdafaa etmeliyiz. Vatanımızın birliğine, dirliğine halel getirmeye çalışanlara karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Cenab- ı Hakk birlik ve beraberliğimize zarar verme niyetinde olanlara fırsat vermesin, milletimizi ve İslam ümmetini her türlü harici ve dahili düşmanlardan muhafaza eylesin. Bizler “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ve aziz milletimizin birliği ve dirliği için gece gündüz demeden çalışmaya, geleceği bizlere emanet çocuklarımız için daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle egemenlik ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızı bizlere kazandıran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

AdminAdmin