Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 06-03-2024 23:29

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ŞABAN KALÇA “BİR BİNAYI BİTİREMEYEN DÖNÜŞÜMÜ NASIL YAPACAK

AK Parti Derepazarı Belediye Başkan adayı Şaban Kalça yaptığı seçim çalışmalarında “ Beş yılda özel sektör eliyle bir binayı bitiremeyen Belediye yönetimi, aynı mantıkla dönüşümü gerçekleştirebilir mi? ”dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ŞABAN KALÇA “BİR BİNAYI BİTİREMEYEN DÖNÜŞÜMÜ NASIL YAPACAK

AK Parti Derepazarı Belediye Başkan adayı Şaban Kalça Derepazarı’nda kentsel dönüşümde karşılıklı güvenin çok önemli olduğunu belirterek, biz dönüşümü TOKİ yani devlet güvencesiyle yapacağız ”dedi.

Seçim çalışmalarında AK Parti Derepazarı Belediye Başkan adayı Şaban Kalça’ya Derepazarı İlçe Başkanı Hüseyin Topal, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üye adayları ile teşkilat mensupları eşlik etti.

 Seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretlerine devam eden AK Parti Derepazarı Belediye Başkan adayı Şaban Kalça, seçim beyannamelerinde yer alan vaatlerle ilgili bilgiler verdi.

“Derepazarı’nın son beş yılı bu yönetim anlayışla çalınmıştır”

Başkan adayı Kalça “Halkımız son beş yılda bir kez daha şahit oldu ki mevcut Belediye Başkanının yaptığı en iyi iş hayal satmaktır. Vaat yok icraat zamanı derken bile boş hamasi vaatleri ile hemşerilerimizle adeta dalga geçiyor. Derepazarı’nın son beş yılı bu yönetim anlayışla çalınmıştır. Kentsel dönüşüm için ellerini bağlayan yoktu. Neden yapmadılar. Rize merkezde 27 dönümde aynı zaman diliminde kentsel dönüşüm yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Sadece merkezde değil birçok ilçe ve beldede dönüşüm ve afet konutları yapıldı, yapılmaya devam ediyor” dedi.

“Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”

 

Özel sektör eliyle kentsel dönüşü yapacakları iddiasının ciddiyetten uzak olduğunu vurgulayan Kalça;  “2019 yılında en fazla 1,5 yılda tamamlayacağız dedikleri 78 dairelik belediye binasının hali ortadadır. Mevcut belediye başkanı önce 1,5 yılda tamamlayacağım dediğin binayı niye bitirmediğini milletimize izah etmelidir. Bitiremediği binanın arsası da bizim zamanımızda belediyeye kazandırılmıştı. Belediyenin arsası üzerinde özel sektörle 5 yılda bir binayı bitirmeyen anlayış yeni dönemde yine özel sektör eliyle dönüşüm yapacağını söylüyor. Biz kentsel dönüşüm alanını bir uçtan bir uca Derepazarı’nı kapsayacak şekilde genişleteceğiz ve Eriklimanı Mahallesinden başlamak üzere etap etap bu konutları üretip milletimize teslim edeceğiz. Ve burada belediyemiz mutlaka TOKİ- Emlak Konut güvencesi ile bu dönüşümü yapacak.  Hiç kimse mağdur edilmeyecek önce rezerv konut sonra dönüşüm yapılacak. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Son beş yılda bitirilemeyen ve mağduriyet oluşturan bina ise kimin ne yapabileceğinin kanıtı niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin