Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 18-03-2024 11:13

Başkan Saltuk Deniz’den Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Deniz, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.' sözünün, Çanakkale Zaferi'nde sergilenen kahramanlığın ve fedakarlığın sembolü olduğunu vurguladı.

Başkan Saltuk Deniz’den Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesaj

Saltuk Deniz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletiyle topyekûn, canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı, bir asır önceki kararlılık ve azimle birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde muhafaza etmek, sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilincini gelecek nesillere aktarmak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yüceltmek hepimizin en önemli sorumluluğudur," dedi.

CHP Rize İl Başkanı Deniz, tarihten silinmek istenen bir milletin, yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuur ile nasıl savunduğunun Çanakkale Zaferi ile tüm dünyaya gösterildiğini belirtti. Deniz, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bizler, 'Çanakkale geçilmez.' diyen sağlam inancın, sarsılmaz ruhun mirasçılarıyız. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız," ifadelerini kullandı.

Saltuk Deniz, mesajını şehitleri ve gazileri anarak tamamladı: "Çanakkale Zaferi'mizin 106. yıl dönümünde, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi canlı tutmaya, bu değerlerimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."

AdminAdmin