Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 14-09-2022 19:33

35. Ahilik Haftası Kutlu Olsun

Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, 35. Ahilik Haftası kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

35. Ahilik Haftası Kutlu Olsun

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, tarihimizin zenginliklerinden beslenen Ahilik kültürünün günümüzün şartlarına göre uyarlayarak yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmenin önemine değinerek, “Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Esnaf ve sanatkârlarımızın 35 inci Ahilik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Ali Rıza Saklı tarafından ahiliğin önemi ve geçmişten bugüne ahiliği anlatıldığı sunum gerçekleştirildi.

Protokol konuşmalarının ardından Ahilik Komitesi tarafında Yılın Ahisi seçilen Salih Karali’ye Ahilik Kaftanı giydirildi. Yılın kalfası Tayyip Kaba ve çırağı Tuğba Nur Dinç’e plaketleri verildi.

Programa Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı’nın yanı sıra; Rize Vali Yardımcısı Vekili Ertuğrul Arslan, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Ticaret İl Müdür Osman Köseoğlu, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin